יום רביעי, 29 באוקטובר 2008

עוד על ישיבה מול מחשב

נתקלתי בפירסום של חברת דובל, המייצרת כיסאות ארגונומים. הם כותבים שהכיסאות שלהם פותרים בעיות כפריצת דיסק , כאבי גב וכאבי צוואר.
חברת דובל היא חברה טובה, ואני משתמש בכיסא שלהם. אבל: מעטים האנשים שיכולים לשבת בכיסא ארגונומי יום שלם בלי שהגוף שהגוף שלהם יגרר לישיבה לא נכונה. אפילו אם הכיסא כן תומך בישיבה נכונה - כמעט כל אדם ימשוך את עצמו מהחזה בצורה לא נכונה או יקרוס באיזור הגב התחתון.

לכן אין תרופות פלא לכאבי גב, פריצות דיסק ושאר כאבים.
כל אחד חייב לקחת אחריות, לעבוד קשה ולשפר את פעולת הגוף ואת היציבה.

לאתר שלי : יציבה נכונה.

צור קשר עכשיו והזמן מפגש אישי לעבודה על בעיות יציבה.

יום שבת, 25 באוקטובר 2008

פלדנקרייז - תנועה נכונה ויציבה נכונה

כמה מילים על שיטת פלדנקרייז לטיפול בבעיות יציבה ושיפור מנח הגוף:


נקודת המוצא של שיטת פלדנקרייז היא האבחנה שהאדם הבוגר מסגל לעצמו במהלך חייו הרגלי תנועה מזיקים ופוגעים, בניגוד לתינוק שמתנועע נכון באופן טבעי. מתוך נסיונו האישי של פלדנקרייז, כפגוע ברך ובהסתמכו על הידע שרכש הן המדעי והן בתורות הלחימה בנה את שיטתו.

פלדנקרייז טוען שאנשים מדברים, מתנועעים, חושבים ומרגישים באופן שונה האחד מן השני, ובהתאם לתפיסתם את עצמם. תפיסה זו הקשורה בדימויים העצמי, התפתחה במהלך חייהם. התהליך ההתפתחותי של הפרט נבנה ומתעצב מתוך האופן בו הוא מגיב לגירויים אשר החיים מציבים בפניו. הגירויים מפעילים את מערכת העצבים בעזרת החושים והיא זו המארגנת את התגובות ומפעילה את הגוף.


פלדנקרייז בהרצאתו טוען שכאשר בודקים את מידת הבהירות של האנשים לגבי גופם ובמיוחד החלקים הנסתרים מן העין, מגלים שהתמונה הקיימת בתודעתם היא זעומה ומעוותת. לאחר שבדק אלפי אנשים הבין שלמעשה לא קיים אדם שתפישתו הגופנית והקינסטטית מושלמת. אצל כל אחד בהתאם לדפוסים שסיגל לעצמו קיימים חלקי גוף שהם או מכווצים מדי או חסרי חיוניות לחלוטין. בדרך כלל שני הקצוות הללו מתקיימים ביחד. מאחר שהגוף דינאמי ושואף לאזן את עצמו, תתרחש בגוף תגובת שרשרת של עיוותים נוספים ביחס לכל שיבוש שמתקיים. אם לדוגמא העורף מכווץ מדי בצד השמאלי, אזי הצד הימני יפצה על כך בחוסר מתח וכתוצאה מכך הראש יטה שמאלה. מתוך עבודתו וניסיונותיו גילה שישנו קשר בין תפיסת המציאות לתפיסה ולארגון של הגוף. אצל אנשים בעלי הפרעות פסיכוטיות הסילופים בדמות הגוף שלהם הם הקשים ביותר. ניתן לראות לדבריו שכל השרירים בגוף מוחזקים בהתאם לדמות שאנשים חושבים שהם.

ותודה לורדה הנחמדה

לאתר שלי : יציבה נכונה

צור קשר עכשיו, לשיעור תנועה או טיפול פרטני בבעיות תנועה וטיפול בליקויי יציבה.

יום חמישי, 16 באוקטובר 2008

התעמלות בונה עצם

כל התעמלות היא בונה עצם. וזה הטריק השיווקי הנפלא: לקרוא להתעמלות של פלדנקרייז התעמלות בונה עצם זה נחמד. כאילו ששאר ההתעמלויות אינן בונות עצם...
זה היה רעיון של רות אלון כנראה. רעיון חכם. והיום כולם מדברים על התעמלות בונה עצם. חלק אומרים שעושים את זה עם משקולות.

הכוונה הראשונית של הבונה עצם הייתה שאם מקפידים על יציבה נכונה - אז השרירים פועלים והעצם נבנית.
אבל מה עם הידיים? אותן כבר הפסקנו להפעיל מאז שאנו הולכים על שתיים. אז לידיים חייבים למצוא תרגילים שיבנו את העצם.

חייבים לחזק את הידיים. הדרך הטובה ביותר לחזק ידיים וגוף בצורה נכונה- זה ללכת על ארבע. כן - פשוט וקל. לא על שש ולא על שתיים. כך תיבנה לכם עצם בכל הכוח...

לחץ על כפתור צור קשר והתקשר אלי

יום חמישי, 9 באוקטובר 2008

טיפול בכאבים בלסת, עיניים ופנים

כאבי לסת הם דבר נפוץ למרבה הצער. אולם מרבית האנשים לא מתארים לעצמם כי הכאבים בלסת, סביב הפה, במצח או בכל חלק בפנים, נגרמים כתוצאה מיציבה לא נכונה.

מרבית האנשים מאזנים את גופם באופן שגוי: במקום לשחרר משקל אל האדמה, הם " מחזיקים" - כלומר נועלים חלקחם בגוף כדי שלא ירגישו חוסר יציבות. אני תמיד אומר שאנשים מחזיקים את עצמם מהלסת, מהעיניים, מהכתפיים ואפילו מהאף ומהשיניים.
איברים אלו נמצאים במתח מתמיד אצל מרבית האנשים. הדבר לא ממש מורגש עד שיום בהיר אחד מתחילים הכאבים.
ואז- לא יעזור לטפל בכאב ישירות: צריך להבין מה גורם לכאב.
אנדרי ברנרד טוען שלשחרור הפנים יש קשר ישיר ליציבה נכונה. הוא טוען כי שחרור של הכתפיים אפשרי רק כאשר הלשון משוחררת בנוסף יש לשחרר את הלסת, הגרוגרת, ואת שרירי הלחיים.

אז שחרור של כל דבר תלוי בשחרור של דבר אחר. לכן הדרך שאני מלמד יכולה להיות יעילה: היא מחזירה את הגוף לתנועה נכונה, בה הוא יכול להסתמך על שרירים נכונים ועל איברים נכונים מבלי לנעול חלקים מיותרים כמו הלסת, הצוואר והכתף. דרך התרגילים משתפרת הקואורדינציה בין מפרקי הגוף, ומשתפר הביטחון בתנועה וביציבה - ואז אפשר סוף סוף לטפל בכאב.

לחץ על כפתור צור קשר והתקשר אלי